Over DiscoverNL

DiscoverNL is een website voor liefhebbers van de Nederlandse natuur en historische plaatsen. Het is gemaakt om geïnteresseerden te informeren over de mooiste, meest interessante, meest indrukwekkende en de meest authentieke plekjes op het grensvlak van natuur en erfgoed in heel Nederland. Hierbij heb ik een voorliefde voor minder bekende plekjes, maar worden de overbekende locaties niet vergeten.

DiscoverNL is ontstaan vanuit mijn persoonlijke ervaring dat ik al wandelend door Nederland op de onverwachtste momenten op de mooiste plekken terechtkwam (daar hoef je echt niet voor naar het buitenland!), maar ook vanuit de teleurstelling die ik ervaar als ik er achteraf achter kom dat ik op een haar na zo’n pareltje ben misgelopen. Ook merk ik dat als ik enige achtergrondkennis heb, mij bij een bezoek veel meer dingen opvallen en dat ik daarmee de plaats veel intensiever beleef.

Alle teksten op DiscoverNL zijn zelf geschreven. Hieraan is een uitgebreid onderzoek naar de achtergronden van de locatie vooraf gegaan, gevolgd door een bezoek om zelf te ervaren of de locatie voldoende bijzonder is om in artikelvorm op DiscoverNL gepubliceerd te worden.